PPG lanserar det digitala ekosystemet PPG LINQ för bilskadebranschen

PPG har glädjen att tillkännage lanseringen av PPG LINQ™, ett komplett digitalt ekosystem för den globala bilskadebranschen. Med hjälp av en molnbaserad plattform sammankopplar PPG LINQ-systemet digital hårdvara, mjukvara och tjänster för att omvandla processerna i verkstäderna.

Med lanseringen av PPG LINQ-systemet kan vi nu erbjuda det första kulöridentifieringsverktyget som kan skapa ett "virtuellt färgchip" som är exakt och matchar den riktiga kulören, så att du kan jämföra med en representation på skärmen av kulören på den bil du ska reparera.

Nyckelkomponenterna i PPG LINQ-systemet är den avancerade, unika 3D-visualiseringsprogramvaran PPG VISUALIZID™ och den digitala spektrofotometern PPG DIGIMATCH™. Dessa verktyg används tillsammans för att digitalisera kulörmatchningsprocessen, vilket avsevärt förbättrar hastigheten och effektiviteten och minskar produktspill för en mer hållbar verkstad.

 

PPG DIGIMATCH™

Den digitala spektrofotometern PPG DigiMatch med flera vinklar är en ergonomisk, lätt enhet som kan användas med en hand. Den har 6 bildvinklar och 6 reflektionsvinklar för att snabbt och exakt fånga information om fordonets kulör och textur. Men avgörande är att den också huserar en kraftfull kamera som gör att den kan ta en bild av den kulör som ska repareras. Den kan sedan återskapa denna fotobild på skärmen för att ge lackeraren ett exakt intryck av sitt kulörmål.


PPG VISUALIZID™

Programvaran PPG VisualizID - som noggrant har anpassats till alla tinterområden i PPG WB Basecoat-systemen och som har använts för att läsa av de faktiska kulörerna som uppnås genom var och en av våra 70 000 varianter - kommer att jämföra kulörmålet, med de bästa registrerade matchningarna, och sedan återskapa en bild på skärmen av den kulör som varje vald variant kommer att ge.

En ny nivå av kulörmatchningsnoggrannhet

PPG LINQ kommer att arbeta tillsammans med det prisbelönta MoonWalk-systemet och erbjuder verkstaden det bästa systemet för kulöridentifiering och det mest exakta systemet för färgblandning - vilket eliminerar de två viktigaste områdena där fel kan begås och ger därmed verkligen en högre chans till rätt kulör vid första tillfället - det ultimata målet för verkstäder.

Slutsatsen blir att PPG med dessa verktyg i kombination kan ta verkstäderna till en ny nivå av exakt kulörmatchning.

För att få veta mer om PPG:s digitala lösning LINQ, besök:

PPG LINQ website