"ProcessManager gör det enkelt att planera det dagliga arbetet"

- Simon Jonsson, chef för Plåt och lackavdelningen på Märsta Bilriktning AB.

 

Märsta Bilrikning AB i Måby har använt PPG-produkter de senaste 10 åren - och ProcessManager, PPG:s digitala planeringsverktyg för skadeverkstäder, i cirka 8 år.

När företaget startades 1973 var inriktningen enbart på plåt och lack. År 1993 expanderade Märsta Bilrikning med serviceverkstad och reservdelar och sysselsätter idag cirka 30 personer, varav 6 plåtslagare, 3 lackerare och 7 mekaniker.

Simon Jonsson, chef för Plåt och lackavdelningen på Märsta Bilriktning AB.

Simon Jonsson, chef för Plåt och lackavdelningen på Märsta Bilriktning AB.

ProcessManager underlättar det dagliga arbetet för alla

Redan från början var alla på Märsta Bilrikning positiva och välkomnade ProcessManager. Simon Jonsson förklarar:

"Alla gillar ProcessManager. Det är lätt att använda och gör det så mycket enklare för alla att utföra sitt dagliga arbete. Samarbetet är smidigare mellan verkstadens olika funktioner, t.ex. mellan reparation och förberedelse. Skadorna kan enkelt dokumenteras med bilder och laddas upp till ProcessManager, och om skadan till exempel är större än väntat är det lätt att visa den för den ansvarige på kontoret - och få mer tid att göra sitt arbete.

 

På grund av det digitala arbetsflödet plockar du dessutom lätt upp eventuella misstag och allt som glömts bort i processen. Det är lätt för alla att kommunicera med varandra genom att skriva meddelanden som rör de olika jobben direkt i systemet.

"Allt är smidigare med ProcessManager: Det är lätt att se var bilarna befinner sig i processen, lätt att planera och fördela arbetsuppgifterna."

 

Och det bästa är: Inget mer papper!

Simon Jonsson fortsätter: "ProcessManager är flexibelt och vi använder de delar som passar vårt företag. Det är enkelt att arbeta med. Alla tekniker på golvet har iPads med ProcessManager och jag har ProcessManager på min dator på kontoret.

Jag använder det varje dag för att planera och kontrollera KPI:er. Det ger dig en bra överblick över din verksamhet - och det bästa är att det inte längre finns några papper som flyter omkring längre. Vi har allt säkert dokumenterat i ProcessManager."

Simon Jonsson använder ProcessManager varje dag.

Simon Jonsson använder ProcessManager varje dag.


Läs mer om ProcessManager här: ProcessManager