PPG utökar med ett nytt premiumbindemedel till färgsystemet DEFLEET ONE®

Användare av PPG:s modulära färgsystem DEFLEET ONE® för kommersiella transportfordon kan nu dra nytta av ännu större flexibilitet tack vare tillägget av ett nytt bindemedel. F8001 High Performance High Build är speciellt framtagen för lackeringsarbeten med skarpt definierade kanter och är det fjärde bindemedlet i nästa generations plattform sedan den lanserades i EMEA 2018.

Delfleet One bygger vidare på föregångarens framgångar och rykte, den berömda DELFLEET®, som var en ledande lackreferens inom den kommersiella transportindustrin i över 30 år. Delfleet One har skapats med ett unikt fokus på kundernas krav och ger tillverkare, reparationsverkstäder och åkerier en kompakt och lättanvänd lösning för alla typer av kommersiella fordon, från nytillverkning till reparationer.

– Defleet One är resultatet av vårt företags kontinuerliga satsning på forskning och utveckling där vi försöker tillmötesgå våra kunders föränderliga behov i denna svåra sektor.  

F8001 High Performance High Build Binder är det senaste bindemedlet att läggas till plattformen, 

som tillgodoser kommersiella fordonstillverkares krav på en lackeringslösning som ger skarpa kanter, förklarar Ignasi Roig, Produktplattformschef EMEA på PPG Automotive Refinish.

Defleet One är resultatet av vårt företags kontinuerliga satsning på forskning och utveckling där vi försöker tillmötesgå våra kunders föränderliga behov i denna utmanande sektor.  F8001 High Performance High Build Binder är det senaste bindemedlet att läggas till vår plattform, och det tillgodoser kommersiella fordonstillverkares krav på en lackeringslösning som täcker skarpa kanter, förklarar Ignasi Roig, Produktplattformschef EMEA på PPG Automotive Refinish.

F8001 ger en högblank finish liknande den som erbjuds av seriens befintliga F8000 High Performance Binder, men med ytterligare egenskaper som gör att den lämpar sig perfekt för lackering av de skarpa kanter och komplexa former som finns på fordon som tippbilar, tankbilar, sopmaskiner och biltransportlastbilar.

F8001 är därför PPG:s rekommenderade val för tillverkare av kommersiella fordon. F8000, som passar utmärkt på enklare former, kommer dock även i fortsättningen att vara det föredragna valet för busstillverkare samt lackerare och reparatörer av kommersiella fordon. F8030 Matt Binder kan kombineras med både F8001 och F8000 bindemedel för att uppnå allt från helmatta till halvblanka slutresultat.

Förutom att leverera ett perfekt slutresultat hjälper både High Performance Binder och High Performance High Build Binder till att maximera effektiviteten med snabbtorkande egenskaper som minskar tiden för ugnstorkning och energiförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som det har en utmärkt hållbarhet. Delfeet One ger också viktiga materialbesparingar som kan bidra till lägre VOC-utsläpp. Detta leder i sin tur till en bättre arbetsmiljö för lackerare och minskad miljöpåverkan.

 – Alla europeiska länder har slutfört lanseringen av Delfleet One och har uttryckt hur de nöjda de är med antalet affärer man har vunnit och konverteringen av befintliga kunder till den nya plattformen, säger Naama Lilach, Marknads- och affärsutvecklingschef EMEA på PPG Automotive Refinish. Hon avslutar med att säga att:

– Vi har fått godkännanden från ledande OEM-tillverkare i EMEA-regionen, vilket vi är mycket stolta över och något som bekräftar att vår väg till marknaden ligger fast. Vi kan tryggt säga att Delfleet One är PPG:s professionella, pålitliga och effektiva lösning för alla målgrupper i segmentet kommersiella fordon.

 

 

 

The PPG Logo, Delfleet and Delfleet One are registered trademarks of PPG Industries Ohio, Inc. © 2020 PPG Industries, Inc. All rights reserved.