PPG firar ett år med MOONWALK™

Sedan den officiella lanseringen i Madrid i juni 2019 har MoonWalk installerats i mer än 25 länder över hela världen och flera hundra kunder har nu använt det flerfaldigt belönade innovativa systemet under de senaste tolv månaderna.

Alban d'Epenoux, Business Director på PPG Automotive Refinish CEMTA och projektledare för MoonWalk, kommenterar branschens snabba och tidiga införande så här: ”Vi är glada över den framgångsrika utvecklingen och över att kunna bidra med så mycket värde till våra kunder och partners, särskilt under denna mycket utmanande tid.”

MoonWalk sparar arbetstid, minskar spill och förvandlar blandningsrummet till en renare och säkrare miljö.  Materialåtgången och avfallet minimeras och tack vare en perfekt precision kan verkstäder enkelt dra nytta av automatiseringen av färgblandningsprocessen och maximera sin produktivitet.

”Våra lackeringskunders snabba införande av MoonWalk och den ökande efterfrågan på ytterligare installationer har direkt följts upp och stöttats av våra PPG-tekniker som lätt har kunnat utbildas i installationen och utbildningen för MoonWalk”, säger Matteo Carraro, Equipment Product and Business Development Manager. ”Vi kallar våra kollegor MoonWalkers och jag är stolt över att kunna säga att vi nu har över 60 av dem som jobbar mycket aktivt ute på marknaden.”

Men MoonWalks slutliga vinnare är först och främst de verkstäder som använder detta system varje dag. ”Vi uppskattar att över 33 000 timmar produktiv arbetskraft redan har sparats och återinvesterats för att skapa ytterligare värde för verkstadschefer och ägare”, säger d'Epenoux. ”Detta är ännu viktigare och mer anmärkningsvärt under Covid-krisen som verkligen kräver fokus på produktivitet och kostnadsbesparingar. MoonWalk är perfekt utformat för att hjälpa våra partners att nå sina mål och gå till nästa nivå.”

 

Med MoonWalk i kombination med produktplattformen för vattenbaserad baslack erbjuder PPG den bästa lackeringsupplevelsen någonsin till sina kunder.

 

 

The PPG Logo and MoonWalk are trademarks and the Bulls-eye logo is a registered trademark of PPG Industries Ohio, Inc. © 2020 PPG Industries, Inc. All rights reserved.