NYHET Paint It - PPG Refinish

Ett verktyg för kulöridentifiering som är exakt och enkelt att använda

PPG Automotive Refinish lanserar Paint It i EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika), ett webbaserat program för återförsäljare och verkstäder för identifiering av korrekt kulör vid fordons- och ytreparationer. Kollisionslackerare som använder produkter från PPG får nu gratis tillgång dygnet runt till den senaste informationen om fordonskulörer.

Paint It fungerar smidigt med bl.a. en snabb sökfunktion som genererar kulöridentifieringsresultat via sökning på OEM-tillverkare, område (hjul, lister etc.) och modellår. Kulörpaletterna har utökats och kan sökas på geografisk eller landsspecifik basis. Paint It fungerar dessutom på surfplatta och kan användas överallt där det finns internetuppkoppling. Paint IT - News

”När vi lanserade Paint It i Nordamerika blev vi mycket glada över det positiva mottagandet”, säger Mary Kimbro, ansvarig för globala märkeskulörer på PPG. ”PPG:s kunder insåg omedelbart fördelarna med det: ett gratis webbprogram som underlättar identifieringen av fordonskulörer och som är effektivare. Paint It finns nu tillgängligt globalt för fordonsbranschen. Detta är en del av PPG:s löfte om att våra kunder ska kunna öka sin produktivitet utan att kompromissa med kvaliteten.”

Ingen särskild programvara eller prenumeration krävs. Paint It visar digitala bilder på OEM-kulörer med motsvarande modellinformation, vilket gör att lackeraren snabbt kan identifiera specifika kulörer. Bilder och data är sammankopplade för ett enkelt sökresultat. Verkstäder världen över kommer nu att få tillgång till PPG:s omfattande sortiment av kulörinformation. 

Kunder till PPG får tillgång till Paint It via www.ppgpaintit.com

 

Logotyperna för PPG och Bulls Eye är registrerade varumärken och Bringing innovation to the surface är ett varumärke som tillhör PPG Industries Ohio, Inc. © 2016 PPG Industries. Med ensamrätt.