PPG lanserar en miljövänlig primerteknik som den första i branschen

Hållbarhet har länge varit en viktig princip för PPG® teamet och idag har man visat sitt fortsatta arbete med att hjälpa miljön genom lanseringen av DP3000 - Enviro Primer Surfacer.

Denna nya innovativa primer är den första billacksprodukten någonsin som innehåller återvunna PET-plastflingor som råmaterial.

"PPG:s produkter används i verkstäder världen över och vi känner att vi har ett ansvar för att göra allt vi kan för att minska deras miljöpåverkan. Vi har tagit fram DP3000 med den mest avancerade tekniken för att ge lackerare en miljömässigt hållbar produkt utan att kompromissa med resultatet eller kvaliteten på reparationerna", säger Rorie Dempster, EMEA-produktchef hos PPG.

Genom att återvinna och använda PET-plast, den sort som ofta finns i flaskor för kolsyrade drycker och matförpackningar, hjälper varumärket PPG till att minska mängden avfall på soptipparna. Utvecklingen av DP3000 är också nära kopplad till OEM-tillverkarnas mål att öka procentandelen återvunnet material som används i biltillverkningen.

Dessutom har denna primer ett antal förbättrade funktioner och fördelar som ökar verkstädernas lönsamhet. DP3000 ger en perfekt reparation "på första försöket" och är snabb och enkel att applicera, med utmärkta flödesegenskaper och enastående motståndskraft mot gropbildning, vilket ger en jämn och slät yta. Samtidigt är primern lätt att slipa vilket gör att verkstäderna sparar ännu mer tid och kan sänka arbetskostnaderna.

DP3000 finns i tre olika grå kulörer med en egen härdare. Tack vare att primern är mild och icke-aggressiv kan den användas även på de känsligaste OEM-underlagen och den ger en tålig yta med hög kvalitet varje gång.

DP3000 är miljövänlig men kompromissar inte med prestandan, vilket gör den till den primer som reparatörerna väljer.