MOONWALK: ny automatisert blandeløsning for billakk

Press release: Automatisert blandesystem for lakkeringsverksteder definerer bransjestandarden på nytt

På et stort arrangement i Madrid lanserte lakkleverandøren PPG nylig en ny, automatisert blandeløsning for billakk under navnet MOONWALKTM. Innovasjonen gjør automatisk blanding rimelig for de fleste lakkeringsverksteder, og ved å fjerne manuelle prosesser i blanderommet effektiviserer den nye maskinen prosesser på lakkeringsverksteder og reduserer både arbeidstid og materialforbruk.

Over 500 mennesker fra mer enn 30 land deltok på det verdensomspennende lanseringsarrangementet av MOONWALK™ i slutten av juni i Madrid. PPG hadde invitert både nåværende kunder, presse, potensielle kunder og samarbeidspartnere. Deltakerne møtte MOONWALK™-fargedispenseren med spenning.  Terje Christiansen fra Billakkering Kokstad AS i Norge sier: "Jeg synes MoonWalk-maskinen ser veldig interessant ut. Jeg kan se en stor fordel ved å ikke måtte blande manuelt lenger. Det vil også være en stor fordel at maskinen blander veldig presist."

Launch event in Madrid 2019

MoonWalk launch event, Madrid 2019

Fire år med omfattende utvikling

Teamet av PPG-spesialister som utviklet MOONWALK™, brukte nesten 4 år på å skape en ny standard innen lakkblanding ved å fokusere på brukernes smertepunkter: De fleste lakkerere er motivert av å kunne bruke sin kjernekompetanse, ikke bruke for mye tid på blanding og renhold. Blanding tar vanligvis mye tid og kan være ganske grisete, men MOONWALK™ lar lakkeringsteknikere gjøre andre ting mens den automatisk gjør blandejobbene i et rent miljø. Og når blanderommet er like rent som resten av lakkeringsverkstedet, blir det lettere å tiltrekke seg dyktige arbeidstakere for lakkeringsverkstedet.

Rask og ren lakkblanding

En annen klar fordel med MOONWALK™ er det faktum at maskinen kan blande 10 ganger mer presist enn noe menneske kan.

PPG Refinish Scandinavias Product & Training Manager, Peter Boelsmand, som demonstrerte MOONWALK™-maskinen for de nordiske kundene i Madrid, forklarer: 

"Den svært presise skalaen måler med en nøyaktighet på 0,01 gram, som er 10 ganger mer nøyaktig enn standardskalaer. Dette gjør at du kan blande små mengder, samtidig som du reduserer produktavfall til et minimum.

Det handler ikke bare om nøyaktighet, men også om forbedret effektivitet på lakkeringsverkstedet. Peter Boelsmand utdyper: "Etter intensiv testing av ulike blandejobber vises det hvor mye tid du faktisk vil spare på daglig basis i blanderommet. Normalt vil en manuell blandejobb ta 9–15 minutter, men med MOONWALK™ tar det ca. 2 minutter med manuelt arbeid. Så du sparer minst 7 minutter per jobb. I tillegg vil jeg gjerne nevne renslighet som en stor fordel. Du trenger ikke å bruke tid på rengjøring, siden maskinen har selvrensende pumper. Alt ser rent og pent ut. Hver gang.”

MoonWalk launch event, Madrid 2019

Automatisk, men lett å bruke

MOONWALK er dimensjonert for å passe til alle blanderom. I tillegg vil det faktum at blandemaskinen er sømløst koblet til PPGs lakkblandingsprogramvare, PaintManager, gi lakkerere god oversikt over og kontroll på lakken de bruker. På skjermen kan de enkelt følge blandejobben; er alle bokser på plass, går alt knirkefritt, hvor mange milligram som brukes osv. Hvis noe ved blandejobben går galt, vil datamaskinen gi deg beskjed – og maskinen også, ved å slå på det røde lyset.

Forbedre kundeeffektiviteten

Utviklingen av maskinen er helt i tråd med hovedmålet til PPG Refinish, som er å bidra til å forbedre lønnsomheten til kundene ved å øke arbeidseffektiviteten og skape materiellsparing.

Forretningssjef Thomas Krüger forklarer hvorfor det er en perfekt match mellom MoonWalk-maskinen og deres kundetilnærming: "Kunden i fokus og innovativ tenkning er pilarene i MoonWalk-prosjektet, som rett og slett definerer standarden for lakkblanding i bransjen på nytt. Det vil gi kundene våre mindre produktavfall, mer verdiøkende tid og ikke noe søl i lakkblandeområdet. Dette vil umiddelbart gi høyere effektivitet, kvalitet, produktivitet og ansattilfredshet til alle verksteder som bruker MoonWalk. Dette er helt i tråd med det overordnede målet vi har om å samarbeide med våre kunder for å skape gjensidig verdi."

Helhetsinntrykket hos mange arrangementsdeltakere var at MOONWALK™ vil betydelig redusere produktavfall, spare produktiv arbeidstid og forvandle blanderommet til et renere, tryggere og mer attraktivt miljø.

Launch of MoonWalk
MoonWalk launch event Madrid
Huge MoonWalk llaunch event - at night in Madrid 2019