PPG og Mini Remastered

PPG skaper retro rock’n’roll-inspirerte fargetoner for den nye Mini Remastered

Nye Mini Remastered fra David Brown Automotive gjeninnfører den ikoniske formen fra sekstitallet i en pakke for det 21. århundre. David Brown Automotive er en britisk bilprodusent som spesialiserer seg på å lage biler i retrostil, og når det gjelder å skaffe til veie fantastiske lakkarbeider, er PPG partneren de benytter.

PPG og David Brown Automotive startet sitt partnerskap med debutmodellen Speedback GT i 2014, da David Brown Automotive først tok kontakt med PPG for å få råd om farger og lakk og vise frem sin design. Det ble så positivt mottatt at den engelske bilprodusenten med glede fornyet partnerskapet for den nye Mini Remastered.

Mini Remastered in PPG Crimson King

«Vi setter stor pris på PPGs utmerkede kvalitet og lakkutviklingskompetanse, og det var en stor glede å jobbe med dem igjen på grunnlag av et helt unikt utvalg av farger til vår andre modell, Mini Remastered, som ble lansert i år, sier Michelle Gay, salgs- og markedsdirektør hos David Brown Automotive.

Mini Remastered presenteres i tre spesifikasjoner: standarddekor og to spesialutgaver med begrenset opplag, «Inspired by Café Racers» og «Inspired by Monte Carlo», med unike eksteriør-, interiør- og tilbehørsfunksjoner kombinert med økt ytelse.

Mini Remastered Interior

Utformet med lidenskap

Hver av de opprinnelige Mini-ene fra 1960-tallet blir gjenoppbygd med omhu fra grunnen av ved hjelp av tradisjonelle byggeteknikker og tar rundt 1000 arbeidstimer å fremstille.

Kjøretøyene beholder sin vintage-sjarm, samtidig som de byr på det nyeste innen moderne teknologi og bekvemmeligheter. Kundene kan også tilpasse bilens ytre med kontrasterende tak, full interiørdekor og spesialfelger.

Farger med sjel

Da det var snakk om å utvikle et unikt utvalg av farger for både Mini Remastered og den tidligere Speedback GT-modellen, satte David Brown Automotive-teamet sin lit til PPG.

«Når hver Mini Remastered koster ca. 100 000 GBP, var det viktig at fargene vi skapte gjenspeiler den prestisjen og eksklusiviteten som David Brown Automotive-merkevaren utgjør, forklarer David Rossiter, Senior Labs Manager i PPG Industries.  

Vi inviterte selskapets designteam til PPGs fargelaboratorium i Stowmarket og samarbeidet tett med dem gjennom fargestilprosessen. Innledende fargeprøver og spesialeffekter ble presentert på individuelle paneler før de ble malt på små bilformede modeller til modifikasjon og godkjenning.

«For Mini Remastered utviklet vi 11 ikke-metallic og to metallic-alternativer som ville være i tråd med bilens retrostyling og som også fikk frem de fantastiske formene og panelkvaliteten. Sammen med David Brown Automotive hadde vi mye moro med å hente inspirasjon fra klassiske rock’n’roll-sanger for å skape nyanser som «A Whiter Shade of Pale», «Wild Thing» og «Good Vibrations», sier David Rossiter.

Fra OEM til reparasjonslakkering

Som OEM-lakkleverandør for disse kjøretøyene er PPG også den første og eneste lakkleverandøren som tilbyr reparasjonsløsninger som nøyaktig gjenskaper den opprinnelige lakkfargen og finishen. «Vi er stolte over at vi har bygget opp tillit hos denne eliteprodusenten, som anser oss som best i klassen. Og vi prøver stadig å utvide tilbudet vårt slik at kundene kan dra nytte av en unik kjøreopplevelse ved å tilpasse deres fargevalg ytterligere», legger Rossiter til.

«Hver gang imponerer PPG oss med hvilke farger og finishvarianter de kan skape. Vi får alltid mye ros fra både kunder og andre selskaper i bransjen for våre lakkfarger, og Mini Remastereds fargespekter har ikke vært noe unntak,» bekrefter Gay.

 

Les mer:

Les mer om våre produkter

Les mer PPG artikler

Skreddersy din Mini

PPG colours for Mini Remastered