Mesura - Analyseværktøj til værksteder hvor indtjeningen halter

Når indtjeningen halter på værkstedet, uanset om det er på pladeværksteder eller i autolakereriet, er man sjældent i tvivl om det. Men det der kan være svært at afgøre er, hvor det går galt:  Er materialeforbruget for højt eller får man ikke betaling for alle de produkter, man anvender til reparationen? Og kan den viende indtjening skyldes reparationsmixet på værkstedet?

Det er spørgsmål som PPG nu tilbyder at hjælpe værkstederne med at komme til bunds i. Metoden og analysetilgangen, som kaldes ”Mesura” har været afprøvet i Sverige i de seneste to år, men er også relevante for danske autolakererier.

Mesura-værktøjet er en del af PPG's Most Valued Partner (MVP) koncept. Med MVP tilbyder PPG en række værktøjer og tjenester til kunderne, hvor man samarbejder med dem om at analysere deres forretning og identificere områder, der kan forbedres.  Og det er altså som en separat del af MVP-ydelserne at vi finder Mesura-værktøjet.


Opnå bedre rentabilitet

Mesura handler om at måle materialeforbruget, spare omkostninger og reducere spild. I et Mesura-projekt dykker PPG ned i alle aspekter af reparationsprocessen og identificerer områder, der kan forbedres.

PPG’s eksperter måler materialeforbruget bil for bil, job for job, hvor meget maling der ender på bilen, hvor meget spild, der er, samt hvor meget der bliver blandet for meget, som ryger tilbage på hylden. I et typisk Mesura-projekt måler PPG ca. 25 biler for at få et realistisk overblik over, hvad det har kostet at reparere hver enkelt skade.

Sammenligning af flere værksteder i samme kæde

Mesura er også et effektivt værktøj, hvis man har mere end ét værksted og vil dykke ned i, hvorfor de præsterer forskelligt. I et specifikt Mesura-projekt, som PPG gennemførte i Sverige for kort tid siden, sammenlignede vi to værksteder, der håndterede omtrent det samme antal biler/skader. Og her klarlagde analysen klare forskelle i reparationsteknikker, mængden af non-paint produkter og spild.

Det ene værksted fik nyere biler med mindre skader, mens det andet værksted fik flere ældre biler med større skader. Der viste sig også at være forskelle i, hvilke farver der blevet malet mest på de to værksteder, og det påvirker reparationsprocessen, hvilket igen påvirker forbruget indenfor andre produktkategorier som f.eks. primer og klarlak. Forskellen i denne reparationsprofil forårsagede forskellen i omkostninger og overskud.

Hvert værksted er forskelligt

På baggrund af målinger og observationer udarbejder PPG en dokumenteret rapport for det enkelte autoværksted, som klart identificerer, hvilke processer der skal forbedres for at reducere spild og spare omkostninger. PPG's rapport giver en detaljeret og god forståelse af autoværkstedets arbejdsgange, herunder benchmarks, tal og områder, der kan forbedres. Den giver et hurtigt grafisk overblik over, hvor meget maling der bruges pr. arbejdsordre - og på baggrund af denne analyse kan værkstedet foretage en mere effektiv planlægning.

 

Lavere omkostninger øger overskuddet

Stephen Booty, som er en af PPGs MVP-eksperter siger om outputtet at en Mesura-analyse: ”Det er naturligvis op til ledelsen at beslutte, hvor meget der skal deles, men vi har set, at det kan være gavnligt at inddrage medarbejderne i resultaterne. Medarbejderne vil få en bedre forståelse af hele arbejdsgangen, omkostningerne og processerne, og hvordan man nogle gange blot ved at ændre processerne en smule kan være med til at spare omkostninger og øge overskuddet”. 

 

Værksteder som kunne tænkes at prøve at få udarbejdet en Mesura-analyse kan få den lavet uden omkostninger, blot de er bruger af enten PPG eller Nexa Autolcolor lakprodukter.

 


Læs mere om MVP her