Brug af LEAN-nøgletal giver ro og overblik i hverdagen

Hvis bare værkstedet er fyldt med biler er alt godt, for så er der rigtig travlt, og værkstedet tjener dermed mange penge. Det er jo den enkle og fristende konklusion at drage, men det er langt fra altid tilfældet. Og nu findes der et IT-system, som kan hjælpe med at fastslå, præcis hvor mange biler der bør være på værkstedet, og hvor flaskehalsene findes i produktionen.

Det er dyrt at reparere moderne biler, da de bliver mere og mere avancerede. Det dyreste er dog fortsat den arbejdstid, der anvendes til reparationen. I den seneste version af ProcessManager, processtyringsværktøj til skadeværksteder, har PPG derfor udviklet en enkel metode til at finde ud af, hvor flaskehalsene i produktionen er. For når man ved, hvor flaskehalsene er, kan man arbejde målrettet mod at fjerne dem. Det giver især to fordele; dels får man hurtigere samlede reparationstider på værkstedet, og dels giver det en bedre udnyttelse af arbejdstiden på værkstedet.

Automatisk identificering af flaskehalse - farvel til overfyldte værksteder

En af konsekvenserne ved at have flaskehalse på skadesværkstedet er, at bilerne hober sig op. Og netop mange biler på værkstedet kan man nemt komme til at tolke som noget positivt, idet det ser ud som om, at der er masser at lave. Men det der reelt sker er, at dem som venter på at få bilen tilbage fra reparation, kommer til at vente længere, end de behøver. Eller sagt med andre ord: værkstedets Key-to-key tid stiger unødigt.

I den seneste version af ProcessManager har PPG digitaliseret kendte LEAN-værkstøjer, således at systemet selv kan lave det, der i LEAN-verdenen hedder en værdistrømsanalyse af produktionsflowet på værkstedet.  I praksis fortæller analysen, hvor flaskehalsene er på værkstedet. Denne tilgang er ikke ny, da LEAN- tilgangen er kendt fra blandt andet Toyota, men det nye er, at PPG har automatiseret og digitaliseret værdistrømsanalysen, så man med få klik kan få analysen frem og dermed direkte se, hvor flaskehalsene er, ligeså ofte man ønsker det.

”Med ProcessManager kan vi præcist holde øje med gennemløbstiden og ugentlige antal skader”

Den nye version af ProcessManager bruges flittigt af værksteder over hele Norden. Et af de værksteder, der er glade for de nye muligheder med LEAN-nøgletallene, er City Autolak i Danmark. Her kører man treholdsskift, og et af de helt centrale elementer i værkstedets succes er deres evne til at overholde den 24-timers leveringsgaranti, som de tilbyder på stort set alle reparationer foruden hellakeringer.

En af de værksteder, der er glade for de nye muligheder med LEAN-nøgletallene, er økonomiansvarlig Jannie Lund fra City Autolak i Danmark

En af de værksteder, der er glade for de nye muligheder med LEAN-nøgletallene, er økonomiansvarlig Jannie Lund fra City Autolak i Danmark


Jannie Lund, Økonomiansvarlig hos City Autolak
, fortæller om deres brug af LEAN-nøgletallene i ProcessManager:  

For os er det især gennemløbstiden, der fortæller hvor lang tid bilerne i gennemsnit er på værkstedet, der er i fokus.

Dermed kan vi nemlig præcist holde øje med, om vi overholder vores leveringstid. Men også det ugentlige antal af skader, vi har igennem værkstedet, er centralt for os at kunne følge”.

ProcessManager er samtidig udviklet med henblik på at klæde værkstederne på til den mere og mere digitaliserede omverden, så det bliver nemmere og mere effektivt at kommunikere med kunder, bilejere, forsikringsselskaber og leasingselskaber. Læs mere om ProcessManager programmet her: www.processmanager-info.com