Automatiseringen har fået fat i autolakererne

Automatiseringen har fået fat i autolakererne

Autolakeringsfaget er, som hele bilbranchen, i konstant forandring. Også her giver ny teknologi helt nye muligheder for at arbejde nemmere og smartere. En af de virksomheder, som i de senere år har været med til at drive denne udvikling frem er PPG Industries, der med lakmærkerne Nexa og PPG gennem de seneste år har installeret med end 25 automatiske blandemaskiner hos deres kunder.

Hos PPG arbejder de konstant sammen med deres kunder på at gøre det at lakere biler så effektivt som muligt. Og en af vejene til dette mål har været at installere fuldautomatiske blandemaskiner til blanding af lakken, som bruges til reparation af bilerne. PPG var de første til at kunne tilbyde disse maskiner i samarbejde med den franske virksomhed Fillon, og for kort tid siden rundede de så installation nummer 25 i Norden.

Lønsomhed i fokus

”Vi har i de seneste år været i den privilegerede situation, at have fået mange nye kunder. Og en af forklaringerne på denne positive udvikling tror jeg skal findes i vores fokus på at arbejde målrettet med at øge kundernes lønsomhed”, siger Farah Mourali, salgschef for den direkte salgskanal for PPG i Sverige.

Når den automatiske blandemaskine, Daisy Wheel, understøtter PPG’s ambition om hjælpe kunderne til at tjene flere penge, er det blandt andet fordi maskinen frigør værdifuld arbejdstid, som kan anvendes til andre mere værdiskabende aktiviteter på værkstedet. Desuden blander maskinen mere præcist end det er muligt for selv den dygtigste autolakerer, så derfor er der færre om-lakeringer som følge af meget mindre afvigelser i farven.

Tiden er den vigtigste resurse

Hos PPG er tiden i fokus på flere måder. Således har virksomheden udviklet et specielt LEAN træningsforløb, som fokuserer på at minimere spildtid på værkstedet og på at hjælpe kunderne til at fjerne de processer på værkstedet, som ikke skaber værdi, og som de dermed ikke kan få betaling for: ”Vores LEAN kurser har været meget populære og alle de kurser vi har afholdt i 2017 har været fuldt booket. Vi har endda måtte arrangere ekstra kurser for at kunne imødekomme efterspørgslen. En del af forklaring på populariteten skal findes i at der kommer et større og større pres på skadescentrene for at drive værkstederne med den lavest mulige omkostningsbase for at kunne klare sig en branche, som er under stort prispres ” vurderer Farah Mourali.

Det forlyder desuden fra PPG, at det aktuelle fokus med at hjælpe kunderne med at udnytte arbejdstiden bedst muligt også vil være et centralt omdrejningspunkt i de kommende år, både når det gælder produktudvikling, LEAN træningerne og videreudviklingen af IT processtyringsprogrammet Process Manager.