PPG lanserar ny användarvänlig premiumklarlack som kan appliceras vid ett enda besök

PPG höjer återigen standarden för modern klarlacksprestanda. Namnet på den produkt som nu höjer ribban i klarlackskategorin är D8177 Rapid Performance Clearcoat, som använder avancerad teknik för att få en perfekt, glansig och spegelblank finish med bara ett besök.

Förutom en snabb ugnstorkning på bara fem minuter och god lufttorkningsförmåga ger denna nya klarlack en betydande flexibilitet som gör att alla verkstäder sparar både tid, material och energi – utan att kompromissa med resultat och användarvänlighet.

Liksom sin föregångare kräver D8177 bara fem minuters ugnstorkning vid 60 °C och har mycket snabbtorkande egenskaper, vilket resulterar i högre reparationsvolymer och stora energibesparingar. Man kan använda två olika härdare och två olika förtunningar för att säkerställa optimal applicering i alla temperaturer.

Appliceras vid ett enda besök

Med hjälp av den mest avancerade tekniken ger D8177 PPG-kunder en otroligt snabb klarlack som
kan appliceras vid ett enda besök. På så vis bidrar den till PPG's arbete med att uppfylla kundernas behov av att optimera sitt arbetsflöde, få bort flaskhalsar och snabba på processer – utan att kvaliteten försämras.

Hastigheten och den höga kvaliteten på slutresultatet innebär inte att klarlacken är svår att applicera. Ett utmärkt flöde och hög motståndskraft mot rinningar gör att lackerarna kan arbeta med gott självförtroende.

Den nya klarlacken kan användas på flera olika sätt. Förutom att den torkar på 5 minuter vid 60 grader kan den torka på 20 minuter vid 40 grader.  Om man hellre föredrar lufttorkning är den damm torr på 20 minuter, hanterbar på 60 minuter och polerbar på 90 minuter. D8177 är avsedd att användas på ENVIROBASE® High Performance och DELTRON®.GRS baslacker.

Läs mer om produkten här: D8177

Download flyer här 

The PPG Logo and Deltron are registered trademarks of PPG Industries Ohio, Inc. © 2020 PPG Industries, Inc. All rights reserved.