Kuinka tehdään 3-kerroksinen korjausmaalaus

Kolmikerroksiset korjausmaalaukset tehokkaasti

Kolmikerroksiset autojen sävypinnat, kuten Mazda 46V:n "Soul Red" ja Ford M7283A:n "Ruby Red", ovat yleistyneet nykyautoissa ja vaikka ne näyttävät hienoilta, tismalleen oikean värisävyn löytäminen maalaamoissa voi olla melkoisen vaikeaa.

Olemmekin tehneet ohjeistuksen siitä, kuinka varmistat juuri oikean sävyn löytymisen ilman aikaa vievää kokeilua. Ohjeistus on tehty Mazda 46V:n sävylle “Soul Red”. Jotta varmasti ymmärtäisit ja oppisit prosessin, olemme tehneet sekä videon että tarkan ohjeistuksen.

Ohjeita tarkasti noudattamalla ja myös käytännössä harjoittelemalla opit nopeasti tekemään korkealuokkaista maalausjälkeä. Mikäli haluat vielä tämänkin jälkeen hioa taitojasi, ilmoittaudu mestarikursseillemme, joissa taitoa harjoitellaan käytännössä.

Vaihe 1: tunnistus

Ensimmäinen ratkaiseva vaihe on tunnistaa, perustuuko ajoneuvon väri todella kolmikerrosmenetelmään. Nykyisin kolmikerrosmenetelmää käytetään myös värillisissä pinnoissa, ei pelkästään valkoisessa. Monet tunnetut automerkit hyödyntävät kolmikerrostekniikkaa vaikkapa punaisessa, sinisessä, oranssissa ja keltaisessa sävypinnassa, vaikka sävy ei ensikatsomalta näyttäisikään kovin vaativalta. Tunnistusvaihe on tärkeä, jotta työlle osataan varata riittävästi aikaa ja vältytään kustannuksia lisääviltä viiveiltä ja lisätoimilta. Värin saaminen juuri oikeaksi useiden maalikerrosten avulla vaatii yleensä lisäaikaa.  Usein kolmikerrosmaalaustyöt kannattaa tehdä päivän päätteeksi, jolloin maalikammio on vapaana pidempään. Myös häivyttämiseen on varattava reilusti tilaa yleensä kokonainen autonosa – ja sekä pohjaväri että välikerros on sävytettävä ja sekoitettava oikein. Samanaikaisesti on varmistettava, että maalarin taidot ja työaika riittävät tehtävään. Varsinkin jos kyseessä on uusi väri, saattaa olla vaivan arvoista soittaa PPG:n asiantuntijalle neuvojen saamiseksi. 

Vaihe 2: oikean värisävyn täsmääminen 

Erot ruiskutustekniikassa voivat vaikuttaa merkittävästi värin tarkkuuteen kolmikerrosmaalauksessa. Siksi on parasta, että oikean värisävyn määrittää työntekijä, joka myös tekee varsinaisen työn. Maaliruiskun asetusten ja ruiskutustekniikan (kuten etäisyys, ruiskutuspaine ja reunojen käsittely) on oltava yhdenmukaiset sekä sävyn täsmäävyyttä määritettäessä että varsinaisessa maalaustyössä. Huom. koska värisävyyn vaikuttavia muuttuvia tekijöitä on niin paljon, PPG ei suosittele teräville rajoille maalaamista.

 

Mazda 46V Soul Red

Vaihe 3: kolmikerrosruiskutuksen prosessi

Kolmikerrosmaalauksessa keskimmäinen kerros vaikuttaa sävyn täsmäävyyteen. Maalikerrosten lisääntyessä väri muuttuu tummemmaksi tai vaaleammaksi (yleensä tummemmaksi) sävyltään ja efektiltään. Sen vuoksi on välttämätöntä tehdä muutamia värimallipaneeleita. Seuraavalla konstilla varmistat oikeanvahvuiset pohja- ja välikerrokset, jolloin myös lopullinen värisävy saadaan kohdalleen.  

Valitse pohjustukseen oikea Greymatic -harmaasävy ja ruiskuta sitä viiteen värimalliin. Ruiskuta pohjamaalia sama määrä ja anna kuivua kunnolla. Huom: varmista, että juuri samaa sävyä käytetään todellisessa korjausmaalauksessa.

Painting three-layer
  • Ruiskuta pohjamaalikerros jokaiseen viiteen värimallipaneeliin. Anna kuivua. Ota yksi värimalli pois.
  • Ruiskuta välikerros jäljellä oleviin neljään värimalliin. Anna kuivua. Ota yksi värimalli pois.
  • Lisää toinen välikerros kolmeen jäljellä olevaan värimalliin. Anna kuivua. Ota yksi kortti pois.
  • Lisää kolmas välikerros kahteen jäljellä olevaan värimalliin. Anna kuivua. Ota yksi kortti pois.
  • Lisää neljäs välikerros viimeiseen värimalliin. Anna kuivua. Lisää samanlainen kirkaslakkakerros kaikkiin viiteen värimallipaneeliin. Anna kuivua.
  • Käytä värisävyntarkistuslamppua tarkistaaksesi ja verrataksesi neljää värimallia ajoneuvoon, jotta voit määrittää kuinka monta kerrosta tarvitaan oikean lopullisen sävyn aikaansaamiseksi.
  • Kun olet maalauskammiossa ruiskuttamassa, hyödynnä värimallipaneelien reunaa tarkistaaksesi, että kerrosten määrä on oikea. Kun tämä on tarkistettu, voit ruiskuttaa kirkaslakan.
  • Laita oikeansävyinen värimallipaneeli talteen omaan “maalarin kirjastoosi”.
Huom: menetelmä on hyödyllinen myös joidenkin muiden sävyjen, kuten Hyundai Veloster VE9:n Green Apple -sävyn määrittämisessä, vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen 3-kerrosmaalaus.

Huom: menetelmä on hyödyllinen myös joidenkin muiden sävyjen, kuten Hyundai Veloster VE9:n Green Apple -sävyn määrittämisessä, vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen 3-kerrosmaalaus.

Vaihe 4: ruiskutus

Tasainen ruiskutus on tarpeen, koska välikerrokset vaikuttavat ratkaisevasti lopputulokseen. Jos esimerkiksi ruiskutuksen reuna-alueille tulee ylimääräisiä pintoja päällekkäin, tämä voi aiheuttaa suuria värieroja. Ruiskutuksen aloitus- ja lopetuskohtien porrastuksella vältetään seepramaisten raitojen syntymistä varsinkin silloin, kun maalataan ajoneuvon koko sivu.

Huom: Sekä alimmainen kerros että välikerrokset on tehtävä normaalisti tiiviinä pintoina. Muista myös korjata mahdolliset puutteet pohjassa ennen kuin aloitat välikerrosten lisäämisen, sillä virheet jäävät helposti näkyviin.

Vaihe 5: Häivytys – pohjakerros

Onnistumisen salaisuus on sekä pohjakerroksen että välikerroksen tarkka häivytys määritellyllä alueella. Jos käytetään märkää-märällä-pohjamaalia, se pitää ruiskuttaa myös viereisiin autonosiin. Jos oikeaan värisävyyn tarvitaan kolme välikerrosta, niin pohjakerros on häivytettävä kolmivaiheisesti. Jaa mielessäsi paneeli viiteen tai kuuteen yhtä suureen osaan ja häivytä pohjamaali ensimmäiseen osaan. Käytä käänteisiä häivytystekniikoita hallitaksesi ohiruiskutusta ja estääksesi pisaroiden kertymisen paneelin reunaan.

Oikein toteutettuna tämä menetelmä tuottaa pehmeän asteittaisen siirtymän lopulliseen värisävyyn. Tämä on onnistumisen avain, kun häivytetään kolmikerrosmaalauksia.

Vaihe 6: Häivytys – keskikerros

Keskikerroksen häivytysmaalaus on paljon helpompaa, sillä on mahdollista käyttää perusmenetelmiä. Tarkkana on silti oltava. Ensimmäinen kerros ruiskutetaan ensimmäisen pohjamaaliosan häivytysalueen loppuun. Toinen kerros ruiskutetaan toisen osan loppuun saakka ja kolmas kolmannen osan loppuun saakka. Pyyhi pölyliinalla häivytysalueen takareuna jokaisen maalikerroksen välissä, jotta vältyt ohiruiskutukselta ja karkealta sumureunalta sen jälkeen, kun kirkaslakka on lisätty. Varo ettei keskikerroksesta tule liian paksu, sillä se usein tekee häivytysalueen reunan liian tummaksi. Paksu pohjakerros on yleinen kolmikerrosmaalauksessa, joten on tärkeää antaa maalikerrosten kuivua riittävän pitkään ennen PPG:n kirkaslakan ruiskuttamista. Näin saadaan kestävä lopputulos.

Koulutus

Mikäli et ole koskaan aikaisemmin tehnyt kolmikerrosruiskutuksia, nämä ohjeet saattavat tuntua monimutkaisilta. Suosittelemme koulutusta ja harjoittelua taitojen kehittämiseksi ennen kuin käyt tositoimiin automaalaamossa. Se on paljon kustannustehokkaampaa ja vähemmän stressaavaa kuin odotella virheistä aiheutuvia uusintakorjauksia. Saat ohjausta ja neuvoja ottamalla yhteyttä paikalliseen PPG-teknikkoosi. PPG järjestää säännöllisesti myös koulutusta kolmikerrosmaalausmenetelmästä osana Master Applicator III -kurssia koulutuskeskuksessamme Kööpenhaminassa.

Share