Daisy Wheel - PPG Refinish

Fuldautomatisk farveblanding frigiver værdifuld tid på autolakereriet

Perfekt farvetilpasning er et af de allervigtigste kriterier ved reparationslakering. At ramme rigtigt første gang kræver dels, at man har valgt den rigtige farve, men ikke mindst, at de enkelte tonefarver blandes i det helt rigtige forhold. Derfor er nyheden om, at PPG nu i samarbejde med franske Fillion Technologies kan introducere en fuldautomatisk maskine, der helt af sig selv kan blande farven være en mindre revolution for autolakererne i hele Scandinavian. PPG har som de første i Scandinavian installeret to maskiner på lakeringsværkstederne hos den progressive aktør på et svenske marked Atracco AB.

Enhver autolakerer oplever med jævne mellemrum at komme en smule for meget i af en enkelt tonefarve, når farverne doseres manuelt, så der må kompenseres og også hælde mere i af de andre farver. Samtidig er man ved småskader tit nødt til at blande mere end man egentlig skal bruge. Begge situationer betyder, at man er nødt til at smide bekostelig lak i kemicontaineren.

Men med kombinationen af den fuldautomatiske blandemaskine Daisy Wheel fra Fillion Technologies og laksystemet fra PPG hører begge situationer fortiden til. Maskinen er nemlig altid 100% nøjagtig og kan dosere 10 gange mere nøjagigt, end det er muligt med manuel dosering.

Frigiver tid til andre opgaverDaisy Wheel2

En anden helt central fordel ved Daisy Wheel er, at de 7-10 minutter, det normalt tager at blande en farve, kan bruges til hjælpe til med at få flere biler gennem værkstedet, hvilket øger både produktivitet og indtjening. Og hvis man blander fx 1 farver om dagen, sparer værkstedet op mod 2 timers arbejdstid pr dag eller 10 timer om ugen.

Den nye maskine vil være interessant for både store og mellemstore autolakereri, som blander mindst 8-10 farver om dagen. En anden afledt fordel ved Daisy Wheel er, at de i flere tilfælde end hidtil vil være muligt at sprøjte kant-til-kant, da maskinen doserer farverne mere præcist end det er muligt med manuel blanding. Derved spares materialer og kostbar arbejdstid på at lave ud sprøjtninger for at sikre et tilfredsstillede slutresultat.

Atracco AB tager føretrøjen

De to første maskiner, som er installeret i Scandinavian, er installeret af PPG på lakeringsværkstederne hos Atracco AB, som er en af de mest ambitiøse og ekspanderende spiller på det svenske eftermarked. Om baggrunden for, at Atracco AB som de første i Skandinavien valgte at investere i to af disse nye automatiske blademaskiner udtaler Adam Gregers-Varg , værkstedsansvarlig fra Atracco AB: ”I hele mit aktive forretningsliv har min målsætning altid været at være førende inden for eller deltagende i udvikling. Daisy Wheel er i denne sammenhæng noget af det mest spændende og nødvendige produkter, som nogenside er blevet lanceret i autolakerignsbranchen”.

Selv om det er nyt, at maskinen er installeret I Skandinavien har Nexa omfattende og særdeles positive erfaringer med Daisy Wheel I Tyskland, hvor der er mere end 55 maskiner installeret med PPG Industries to laksystemer PPG og Nexa Autocolor. De første maskiner blev installeret i starten af 2014, men siden har efterspørgslen på det tyske marked været så stor, at det først er nu, at der er ledig installations- og produktionskapacitet til at den fuldautomatiske blandemaskine kan finde vej til de mest fremsynede kunder på det skandinaviske marked.

I de kommende måneder forventer Nexa Autocolor og Fillion Techniologies at installere flere maskiner, dels i Sverige men også på det danske og norske marked.

Med Daisy Wheel og PPG’s laksystemer får det moderne autolakereri en række værdifulde fordele:

  • Automatisk blanding af bilfabrikanternes originalfarver frigiver op til 10 arbejdstimer om ugen
  • Højere præcision ved doseringen af farve betyder, at man helt slipper for blandefejl 
  • Mulighed for at blande farver i mindre portioner mindsker spildet
  • Et helt rent blanderum
  • Højeste processikkerhed med færrest mulige fejlkilder.

 

Share